Bruggesteenweg 295
8830 Gits

Vernieuwbouw: het slimme alternatief voor renovatiewerken

Ben je op zoek naar een frisse aanpak om je woning te transformeren? Overweeg dan vernieuwbouw als slim alternatief voor traditionele renovatiewerken. Niet alleen brengt vernieuwbouw een moderne touch aan je woning, het biedt ook aanzienlijke voordelen wat betreft de btw-kosten.

 

Contacteer ons voor je vernieuwbouw

Wat is vernieuwbouw?

Vernieuwbouw is een relatief nieuwe benadering van woningverbetering waarbij het beste van renovatie en nieuwbouw wordt gecombineerd. In plaats van je woning volledig te slopen, behoudt vernieuwbouw de solide structurele elementen. Wel worden alle bestaande technieken verwijderd en opnieuw geïnstalleerd zoals bij een nieuwbouwwoning. Het resultaat is een eigentijdse, energie-efficiënte leefruimte met behoud van de karakteristieke kenmerken.

Voordelen van vernieuwbouw

Vernieuwbouw is vaak kosteneffectiever dan nieuwbouw omdat het de bestaande structuur van de woning benut en de noodzaak tot volledige sloop vermijdt. Daardoor is vernieuwbouw doorgaans sneller te realiseren dan nieuwbouw. Het behoud van bestaande structuren maakt van vernieuwbouw een milieuvriendelijk bouwalternatief dat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving. Van een win-win gesproken!

Verlaagd btw-tarief van 6%

Een van de meest opmerkelijke voordelen van vernieuwbouw is het btw-tarief. In veel gevallen kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van het standaardtarief van 21%. Dit geldt echter alleen voor woningen ouder dan 10 jaar. Renovatiewerken aan oudere woningen komen in aanmerking voor dit gunstige tarief, wat aanzienlijke besparingen oplevert voor je project.

 

De grens tussen renovatie en vernieuwbouw is vaag. Daarom is het belangrijk om je te laten informeren door een expert als De Woonwaaier. Wij staan klaar voor al je vragen over dit bouwconcept.

Waarom kiezen voor vernieuwbouw?

Vernieuwbouw biedt niet alleen esthetische verbeteringen aan je woning, maar het kan ook financieel aantrekkelijk zijn door het verlaagde btw-tarief. Overweeg je vernieuwbouw om het beste uit je huis te halen met respect voor het verleden en oog voor de toekomst?

 

Neem vandaag nog contact op met onze experts om te ontdekken hoe vernieuwbouw jouw woondroom kan waarmaken.

Realisaties

Benieuwd hoe een renovatie van De Woonwaaier oogt? Of op zoek naar enkele geslaagde renovatieprojecten ter inspiratie? Deze realisaties brengen onze aanpak tot leven!

{{ imagesalt }}
{{ imagesalt }}
" Wat Thijs met onze woning heeft gedaan weten we eigenlijk zelf niet zo goed. Er zijn zo’n drastische ingrepen gebeurd die wij voor onmogelijk achtten, maar toch wisten Thijs en zijn team hoe ze dit project moesten aanpakken. We hadden grootse plannen en die zijn stuk voor stuk door hen uitgevoerd. Het zijn artiesten in hun vak. Een absolute aanrader voor wie verbouwingen in het voorruitzicht heeft."
Maarten en Sofie
" Thijs weet wat werken is. Hij is niet vies om de werken vooruit te laten gaan. In een recordtempo zijn de werken hier begonnen en al even snel waren die achter de rug. Thijs en de architect begrepen ons 100% en kwamen met een voorstel af waar wij ons allebei in konden vinden. Onze woning is dankzij hen nu een echte thuis geworden."
Joris en Els
" Wat Thijs en zijn team hier realiseerden is werkelijk ongelooflijk. Toen we dit huis kochten waren we echt verkocht door de ligging en het charmante karakter, maar al snel werd het duidelijk dat het helemaal niet aansloot bij onze levensstijl. We hebben er toen onze architect en Thijs bijgehaald. Die twee konden bijzonder goed met elkaar overweg en toverden onze woning om tot een nieuwe woonst waar we echt gelukkig zijn."
Victor en Ella
" De aanbouw werd perfect gecoördineerd door Thijs. Van in het begin stonden hij en zijn werkkrachten ons bij in het bouwproces. Ook de samenwerking met de architect verliep prima. Op die manier zijn we snel kunnen overgaan tot de uitvoering van de werken. Terwijl wij de gevelsteen aan het kiezen waren, was Thijs al bezig met de ruwbouw. Kortom: bedankt Thijs om ons een beter leefcomfort te geven!"
Liesbeth en Pieter-Jan